Somnium Equus

Dressuurstal Somnium Equus houdt zich bezig met:

* Training
* Fokkerij
* Verkoop

Dressuurstal Somnium Equus is in eigendom van Wilko en Ilona Moeken en zij hebben als doelstelling het fokken en opleiden van kwaliteitsvolle dressuurpaarden. Het is mogelijk om uw paard bij ons door te laten trainen en uit te laten brengen in de sport. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij heten u van harte welkom op onze dressuurstal!

IMG_6550

Ilona
Van jongs af aan is zij besmet met het ‘paardenvirus’. Als jong meisje ging zij vaak met haar vader mee, die actief was in de aangespannen sport (hackneys). Op 6 jarige leeftijd kreeg zij haar eerste pony: Ever Since. Deze pony heeft zij tot en met het Z niveau in de dressuursport uitgebracht. Mede dankzij haar lengte werd er een paard gekocht door haar ouders. Dit was de zwartbruine merrie Domino (v. Dunhill H). Ilona heeft in de loop der jaren al mooie resultaten weten te behalen met verschillende paarden. Op het moment heeft zij de beschikking over kwaliteitsvolle dressuurpaarden. Ilona traint met haar paarden bij Diederik van Silfhout in Lunteren. Ilona staat bekend om haar doorzettingsvermogen, werklust en liefde voor de paarden. Haar doelstelling is het zo goed mogelijk opleiden van dressuurpaarden.

IMG_6815

Wilko
Sinds 4 jaar help ik Ilona met de dressuurstal. In 2010 heb ik Dilano RT gekocht. Deze hengst hebben we klaargemaakt voor de hengstenkeuring en daarna heeft Ilona hem getraind tot het Z niveau. Medio 2011 begon ik het fokken van paarden erg interessant te vinden en ben ik me gaan verdiepen in verschillende bloedlijnen en zijn de merries Clothilde, Dalme Lonka en Evita Hilde aangekocht.