Somnium Equus

Afgelopen maandag hebben we onze Elite Sport IBOP merrie Clothilde RT (v. Gribaldi) laten scannen op een embryo. We hebben haar laten dekken door de hengst High Five U.S. (v. Charmeur). Op het moment hebben we een heel fijn merrieveulen van deze hengst lopen en daarom hebben we de keus gemaakt om hem ook een keer in te zetten bij Clothilde. De dekking is aangeslagen. Met een aantal weken zullen we nog eens kijken hoe het gaat met de dracht.

High Five U.S. is een zoon van de imponerend bewegende Charmeur. Deze hengst komt uit een sterke moederlijn waarvan producten zowel in de sport als op keuringen vaak hoog geplaatst staan. De moeder is Vurona. Een Elite, Preferente, Sport dressuur merrie van Negro. Zij is tevens de moeder van de in Denemarken goedgekeurde First Choice (v.Jazz). Grootmoeder Murona bracht reeds diverse goed presterende sportpaarden en voert het Elite, Preferent en Prestatie predikaat. Zij is een dochter van de Grand Prix hengst Vincent uit de Elite merrie Furona. Deze Furona was Z dressuur en is een dochter van Zaire uit de Keur Preferente Prestatie merrie Urona.

We kijken erg uit naar het veulen van deze combinatie waarin we veel sport en predicaten terug zien in de moederlijn. Als alles goed mag gaan verwachten we het veulen in mei 2019.

Categories: Uncategorized

Comments are closed.