Somnium Equus

Het heeft dit seizoen even geduurd, maar onze Olivi merrie Dalme Lonka is nu dan ook drachtig. Tijdens de eerste inseminatie van dit seizoen was de merrie drachtig, maar van een tweeling. Er is toen de keuze gemaakt om een embryo te verwijderen. Helaas had dit ook gevolgen voor het andere embryo. De pogingen daarna mislukten jammer genoeg ook. Dalme had elke hengstigheid een mooi ei, maar desondanks bleef de bevruchting achterwege. In augustus besloten we het nog eenmaal te proberen. Ditmaal lukte het dan toch! Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest ter controle en het hartje van de embryo klopt. We zijn erg blij met dit goede nieuws!

Ferdeaux is een zoon uit de eerste jaargang van de United- zoon Bordeaux. De moeder Part Two is een Ster Preferente Prestatie- merrie van Ferro. Part Two bracht reeds twee Lichte Tour paarden van Goodtimes en een Z- dressuurpaard van Krack C. Grootmoeder Fabiola voert het Ster predikaat. Zij is een dochter van de Le Mexico zoon Zonneglans. Fabiola is moeder van een Lichte Tour paard van Metall en een Z2-paard van Equador. De moederlijn vervolgt met de stermerrie Wenda, een dochter van Rubinstein (v. Lorenz) uit de merrie Jella, een stermerrie van Epigoon x Avenir. Ferdeaux wist tijdens de WK selecties en tijdens de finale hoge ogen te gooien met zijn sterke optredens.

Als alles goed mag gaan dan zal Dalme begin juli 2018 een veulen verwachten van de KWPN hengst Ferdeaux. We zijn erg benieuwd naar het veulen van deze combinatie!

   

Categories: Uncategorized

Comments are closed.