Somnium Equus

Gisteren stond het M1 debuut van de ruin Hot Chocolat K (v. Voice) op het programma. In de training gaat hij met mooie stappen vooruit en daarom werd er een wedstrijd gepland. Ilona en Coco reisden af naar Hoonhorst (Dalfsen). Voor de ruin was het daarnaast ook de eerste keer een concours op gras en het was dan ook even aftasten hoe hij zou reageren op alle paarden om zich heen op een grote weide. Ilona kon er fijn aan blijven rijden en was erg tevreden met het feit hoe Coco bij de les bleef.
Er werden twee correcte proeven neergezet, maar in beide proeven waren er zeker onderdelen die beter konden. Met een groot paard, in een baan van 20×40, tussen de bordjes is het toch wel even sturen. De eerste proef werd beoordeeld met 65% en dit was goed voor een 2e prijs. In de tweede proef werd een score behaald van 61,66%. Van de juryleden kregen we een mooi compliment: een paard met veel potentie voor de toekomst!
Met 3 winstpunten en een prijs kunnen we spreken van een geslaagd M1 debuut.

      

Categories: Uncategorized

Comments are closed.