Somnium Equus

Afgelopen maandag zijn we met onze Ster Sport merrie Evita Hilde RT (v. Vivaldi) naar de dierenarts geweest om haar te laten scannen op een embryo. We hebben haar in mei laten dekken door de hengst High Five U.S. (v. Charmeur). Wij kregen het goede nieuws dat de dekking is aangeslagen en dat het hartje van de embryo klopt.

High Five U.S. is een zoon van de imponerend bewegende Charmeur. Deze hengst komt uit een sterke moederlijn waarvan producten zowel in de sport als op keuringen vaak hoog geplaatst staan. De moeder is Vurona. Een Elite, Preferente, Sport dressuur merrie van Negro. Zij is tevens de moeder van de in Denemarken goedgekeurde First Choice (v.Jazz). Grootmoeder Murona bracht reeds diverse goed presterende sportpaarden en voert het Elite, Preferent en Prestatie predikaat. Zij is een dochter van de Grand Prix hengst Vincent uit de Elite merrie Furona. Deze Furona was Z dressuur en is een dochter van Zaire uit de Keur Preferente Prestatie merrie Urona.

We kijken erg uit naar het veulen van deze combinatie. Als alles goed mag gaan verwachten we het veulen rond  april 2018

   

Categories: Uncategorized

Comments are closed.